Testowanie maszyn zielonkowych jest ograniczone do sezonu trwającego kilka miesięcy w roku, co może mieć wpływ na małą ilość zebranych danych, a ostatecznie na ...
W ciągu roku po wybuchu pandemii koronawirusa firmy z branży eventowej odnotowały średnio spadek rocznych przychodów o 73 proc. W efekcie redukcja zatrudnienia...
Dinozaury powstały bezpośrednio z czworonożnych zwierząt, nie zaś – jak wcześniej sądzono – z dwunożnych. Polscy naukowcy ustalili, że przednie kończyny odnale...
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. W tym okresie w naszych kuchniach królują jaja. Wykorzystujemy je nie tylko do świątecznych potraw, ale także do...
Dawkę pozytywnej energii, jaką funduje nam słoneczna aura warto wykorzystać na odświeżenie łazienki. Pogodne kolory i kwiatowe dekoracje sprawią, że wnętrze...
Choć zdrowe odżywianie jest w ostatnich latach coraz modniejsze, podstawą menu wielu osób wciąż jest przetworzona żywność, a pełnowartościowe posiłki często...
Pandemia bardzo utrudniła funkcjonowanie branży winiarskiej, ale w ostatecznym rachunku jej nie zaszkodziła – tak można podsumować ostatnich dwanaście pan...
3,5 tys. ton – tyle serów miękkich wytwarzanych jest średnio każdego miesiąca we wszystkich zakładach Grupy MLEKOVITA. Taki wynik czyni firmę liderem w pro...
Rusza pierwszy nabór wniosków o wsparcie na tworzenie krótkich łańcuchów dostaw w ramach działania "Współpraca". Pomoc finansowana jest z budżetu...
Ceny żywności na Wielkanoc w tym roku prawdopodobnie będą o około 1,5 % wyższe niż rok temu. Jednocześnie należy zaznaczyć, że w ciągu ostatnich pięciu lat na...