Z inicjatywy Copa-Cogeca odbyły się warsztaty dotyczące fermentacji precyzyjnej, w których wziął udział Adam Drosio ekspert Federacji Branżowych Związków Produc...
Procesy zmian klimatycznych mają istotny wpływ na Ukrainę jako państwo agrarne. Zmiany te nie zawsze są negatywne i można je z powodzeniem wykorzystać dla rozwo...
Certyfikat BREEAM, czyli Building Research Establishment Environmental Assessment Method, jest jednym z najbardziej uznanych i powszechnie stosowanych systemów ...
Centrum Badań i Rozwoju Technologii dla Przemysłu - niezależne, komercyjne centrum R&D, działające od 10 lat wkrótce wprowadzi do sprzedaży swój pierwszy w pełn...
Coraz częstsze susze, degradacja gleby i wiele innych czynników stanowią problem dla rolnictwa. W celu uzyskania odmian bardziej odpornych, także na choroby, mo...
Duńscy rolnicy są zaniepokojeni planami nałożenia podatku od emisji dwutlenku węgla w rolnictwie w ramach wysiłków kraju na rzecz poprawy klimatu, co może dopro...
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków FDA publikuje wytyczne dotyczące dobrowolnego angażowania się przed wprowadzeniem na rynek żywności pochodzącej z rośli...
Twierdzenia dotyczące ekologii: podwójne wysiłki weryfikacyjne mogą prowadzić do podwójnych kar na poziomie gospodarstwa Po przyjęciu w Brukseli tekstu, zdecydo...
Czy Polacy przekonają się do kupowania ryżu i makaronu na wagę do własnego pojemnika? Jak wynika z raportu Unpacking the question of packaging-free1 przygotowan...
W miarę jak w Ameryce Południowej rozpoczynają się zasiewy kukurydzy, perspektywy obszarowe ich wielkoci są różne: w górę w Argentynie i prawdopodobnie w dół w ...