20 maja obchodzimy Światowy Dzień Pszczół. Święto zostało ustanowione przez Organizację Narodów Zjednoczonych z inicjatywy Słowenii, w której pszczelarstwo uzna...
Sery kozie z Gospodarstwa Ekologicznego Figa i Koziej Farmy Złotnej Polska kuchnia twarogami stoi ✿ Dobro narodowe ✿ Najwyższa forma mleka ✿ Zagrodowe to moc ...
Zwolennicy nowej generacji genetycznie zmodyfikowanych upraw zaapelowali do rządów o wsparcie nowej technologii po tym, gdy Parlament Europejski potwierdził swo...
Parlament UE przyjął nowe przepisy, które sprawią, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska i ograniczą ilość odpadów z opakowań w Unii. Posłow...
Dzień Matki Ziemi. Dzień iluzji nieskończonych zasobów. Ziemia z jej zasobami jest dla całej ludzkości tym, czym dla dziecka jest figura matki—bezpieczną bazą....
Belgijski organ ds. zdrowia popiera nowe zasady edycji genów, inna jest opinia francuska Belgijska krajowa agencja zdrowia poparła propozycję Komisji Europejski...
Ishida Europe wprowadza na rynek ulepszoną serię wag kontrolnych, zaprojektowaną z myślą o spełnieniu najnowszych potrzeb europejskiego rynku. Nowa platforma Is...
Carlsberg Polska testuje na polskim rynku innowację opakowaniową – karton z zaokrąglonymi narożami. Nowe rozwiązanie pozwoli zaoszczędzić do 224* ton CO2 roczni...
Ogród Herbapol zaprasza! Start nowej strony internetowej na 75-lecie Herbapolu-Lublin „75 lat zakochani w naturze z wzajemnością” – pod tym hasłem firma Herbap...
Amerykański Forbes opublikował artykuł, w którym stwierdza się że 'Era zdrowego jedzenia dzięki nauce dopiero się rozpoczyna". Tkie możiwosci pojawiają się, dzi...