aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ogólnopolskie Informator Masarski – dodatek

W numerze: Nowoczesne podejście do samokontroli GMP w produkcji żywności w świetle wymagań polskich i Unii Europejskiej oraz podstawowe wymogi techniczno-sanitarne dla zakładów mięsnych i

23 września 2002

Ogólnopolski Informator Masarski – dodatek

W numerze: Kutrowanie surowców mięsnych i tłuszczowych Dodatki wspomagajace wytwarzanie farszu w procesie kutrowania Kutry – krótki przegląd stosowanych rozwiązań Adres

23 września 2002

"Ogólnopolski Informator Masarski nr 8 sierpień 2002"

W numerze: Artykuły promocyjne Promar–maszyna pakująca termoformująca Webomatic APS ML 3000 Dział gospodarczy Sytuacja w rolnictwie, przetwórstwie i handlu zagranicznym towarami

17 września 2002

Wysoka wydajność niepożądana

Lepsza jakość wędlin może poprawić sytuację hodowców i przetwórstwa mięsnego. Tym, którzy pamiętają gigantyczne kolejki przed sklepami mięsnymi i kartki na "wołowe bez kości" trudno w to uwierzyć,

13 września 2002

Ogólnopolski Informator Masarski nr 9 wrzesień 2002

W numerze: Artykuły promocyjne Promar – Osłonki Walsroder Dział gospodarczy Informacje gospodarcze ze świata Polska – wiadomości rolnicze Notowania – wiadomości dla

10 września 2002

Japonia podwyższyła cło na wieprzowinę

Na okres ośmiu miesięcy Japonia podniosła cło na importowane mięso wieprzowe. W ten sposób japońskie władze chcą uchronić swoich hodowców przed napływem zagranicznej wieprzowiny. W drugim kwartale

6 sierpnia 2002

Trujące hamburgery

Do sklepów i restauracji w Stanach Zjednoczonych trafiło ponad 8 tys. ton wołowych hamburgerów, w których stwierdzono obecność bakterii Escherichia coli. Przeprowadzone dochodzenie wykazało, że

26 lipca 2002

Lepsza polska szynka

Wzrost kursu euro spowodował, że do Polski napływa coraz mniej wieprzowiny. Obecnie na krajowy rynek trafiają jedynie niewielkie ilości przodków i boczku z Danii. Wysoki kurs walut nie jest jedynie

25 lipca 2002

Produkcja żywca rzeźnego w 2001 r.

W 2001 r. rolnicy wyprodukowali 4107,2 tys. ton żywca rzeźnego ogółem, tj. o 5,2 tys. ton (o 0,1%) mniej niż w 2000 r. W przeliczeniu na wagę mięsa (tzw. waga bita ciepła1) produkcja wyniosła ogółem

19 lipca 2002

Ogólnopolski Informator Masarski – czerwiec 2002

Nr 82, czerwiec 2002 PORADY FACHOWE "Dodatki funkcjonalne w przetwórstwie mięsa" Część III. Karagen (prof. Marek Cierach), s. 76-81"Dodatki pochodzenia roślinnego stosowane w przetwórstwie

19 lipca 2002
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę