Takich tłumów w Przysieku na Kujawsko-Pomorskim Festiwalu Gęsiny nie było od początku tej imprezy, czyli od 2009 roku, a to dopiero półmetek tego wydarzenia, kt...
Polskie Drobiarstwo zmaga się ostatnio z olbrzymim kryzysem dotyczącym gwałtowny wzrostem wszystkich nośników energii . Ten dział produkcji rolnej jest energoch...
W zeszłym tygodniu, Zespół ds. Drobiarstwa, który zrzesza największe i najważniejsze związki i federacje branżowe, organizacje pozarządowe, zwrócił się do Mateu...
Jaja zostały uznane przez FDA (Agencja Żywności i Leków, FDA – amerykańska instytucja rządowa utworzona 30 czerwca 1906 roku przez Harveya Washingtona Wileya) z...
Uznane ośrodki analityczne publikują swoje przewidywania dotyczące sytuacji na rynku mięsa drobiowego. Dwa najpilniej śledzone w drobiarskim świecie to Rabobank...
Turcja, która produkuje znacząco więcej mięsa kurcząt rzeźnych niż Polska spodziewa się, że przyszły rok przyniesie dalsze postępy we wzroście produkcji. Według...
Powszechna drożyzna będzie dla nas wyjątkowo odczuwalna w nadchodzącym kwartale. Determinacja branży rośnie. Wzrost kosztów produkcji jaj, z którym mamy cały cz...
Za nami dwa spotkania zorganizowane w ramach tegorocznej edycji Akademii Indyka, które odbyły się w dniach 26.09.2022 r. w Poznaniu i 29.09.2022 r. w Jachrance....
W dniu 03.10.2022 Dariusz Goszczyński został powołany na Prezesa Zarządu KRD-IG. Na tym stanowisku zastąpił Piotra Kulikowskiego (INDYKPOL S.A.), który od 15.09...
Największe ukraińskie przedsiębiorstwo drobiarskie, MHP, zamierza przed końcem tego roku uzyskać sto procent wykorzystania swoich mocy produkcyjnych we wszystki...