Z Kanwilu na stół. Dziczyzna bez antybiotyków. Dietetycy polecają. Jelenina najzdrowszy gatunek mięsa. Jedzcie dziko. Jeleniowate górują W Bieszczadach na wys...
“Żyj leepiej, kupuj mądrzeej!” - nowa strategia na 5. urodziny sklepu Bee.pl Sklep internetowy Bee.pl, należący do białostockiej spółki Glosel, wprowadza nową s...
Zielony Certyfikat jako dodatkowy atut dla producenta z branży spożywczej. Jak można go uzyskać i dlaczego warto? Polacy coraz chętniej i świadomiej kupują zdro...
Kluczowe jest pytanie o zdolność AI do posiadania świadomości i intencjonalności. Na razie nic na nią nie wskazuje. Turing wierzył, że do 2000 r. komputery będą...
W ministerstwie rolnictwa i rozwoju wsi odbyły się rozmowy ministra rolnictwa i rozwoju wsi Roberta Telusa z udziałem ministra infrastruktury Andrzeja Adamczyka...
Na prośbę liderów rolniczych organizacji odbyły się dziś rozmowy z ministrem rolnictwa i rozwoju wsi Robertem Telusem - poinformował resort rolnictwa. Omawiana ...
Wciąż trwają próby podjęte przez Dyrekcję Generalną ds. Rolnictwa Komisji Europejskiej wypracowania kompromisu nad ostatecznym kształtem reformy polityki promoc...
Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych oraz Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju szacują tegoroczne zbiory rzepaku w Polsce na ok 3 7 3 ...
W Unii Europejskiej trwa przegląd przepisów dobrostanu zwierząt. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) przygotowuje dla Komisji Europejskiej ekspe...