Komisja AGRI Parlamentu Europejskiego przyjęła jednogłośnie swoje sprawozdanie na temat planu działania na rzecz rolnictwa ekologicznego zaproponowanego przez...
Pochodzenie produktów spożywczych w coraz większym stopniu wpływa na decyzje zakupowe klientów. Niemal połowa Polaków uważa, że na rynku powinno być więcej żyw...
Żywność ekologiczna oznacza więcej witamin i minerałów oraz brak szkodliwych produktów ochrony roślin. Konsumenci wiedzą to coraz lepiej. Niemal 7 na 10...
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi uprzejmie informuje, że Parlament Europejski, Rada Unii Europejskiej i Komisja Europejska podpisały wspólną deklarację, zgo...
Informujemy, że od 1 stycznia 2022 r. będzie stosowane Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2018/848 z dnia 30 maja 2018 r. w sprawie produkcji...
Szanowni Państwo informujemy, że ukazał się „Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2019 – 2020”.
Od 2022 roku w Polsce zaczną obowiązywać przepisy dotyczące produkcji i certyfikacji wyrobów ekologicznych. Producenci będą musieli się liczyć z karami za...
W piątek odbyło się podsumowanie trzech konkursów zorganizowanych i przeprowadzonych z inicjatywy Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zgodnie z decyzją Głównego Inspektora JHARS egzamin na inspektora rolnictwa ekologicznego odbędzie się w następującym terminie - 15 listopada...
W imieniu COBORU, Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Krzyżewie, zapraszamy na konferencję, która odbędzie się 28 października br., godz. 10:00 w Wyższej Szko...