Targi_china_210519-750

Copa i Cogeca z zadowoleniem przyjęły informację o pozytywnej ocenie systemu kontroli produktów ekologicznych

Utrzymanie silnego systemu kontroli ma ogromne znaczenie dla dynamicznego i szybko zmieniającego się europejskiego sektora produkcji ekologicznej. W ciągu...

20 marca 2019

Pasieka Pucer – tam gdzie Barcja - kraina miodem płynąca

Doceńmy rolę pszczół, które są tak ważne dla procesu zapylania roślin jadalnych, od zapylania zależą przecież zbiory zbóż i plony z sadów. Może warto takie...

7 marca 2019

Eko bardziej dostępne dla mieszkańców województwa łódzkiego

Czterech rolników pochodzących z regionu województwa łódzkiego bierze udział w projektach grantowych mających na celu wsparcie rozwoju lokalnej produkcji eko...

19 lutego 2019

Polska żywność na targach BIOFACH

- Priorytetowo traktujemy produkcję żywności wysokiej jakości i w tym kontekście podejmujemy szereg działań mających na celu rozwój sektora rolnictwa eko...

15 lutego 2019

Koalicja na rzecz Bio wyznaczyła priorytetowe kierunki działania

Pierwsze posiedzenie Koalicji na Rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio odbyło się 22 stycznia 2019 roku w Warszawie. Celem spotkania było zdiagnozowanie głównych wy...

14 lutego 2019

Opinia do zmian w "Rolnictwie ekologicznym"

W odpowiedzi na projekt rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniającego rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania...

8 lutego 2019

Cztery gospodarstwa z województwa lubelskiego zakwalifikowane do ogólnopolskiego projektu grantowego dla rolników ekologicznych!

Czterech rolników pochodzących z regionu województwa lubelskiego bierze udział w projekcie organizowanym przez Fundację AgriNatura, w którym otrzymają do...

1 lutego 2019

Rynek żywności ekologicznej w kryzysie. Mimo że zainteresowanie konsumentów rośnie

W Niemczech żywność ekologiczna odpowiada za mniej więcej 10 proc., w Danii – ok. 20 proc. Sprzedaży. W Polsce to mniej więcej 1-3 proc. To pokazuje potencjał ...

29 stycznia 2019

BIO nowości w gamie HELIO Natura

Producent bakalii HELIO poszerza swoją bestsellerową i wielokrotnie nagradzaną linię naturalnych owoców suszonych bez konserwantów HELIO Natura o nowe EKO pro...

29 stycznia 2019

Żywność ekologiczna zawiera czterokrotnie mniej pestycydów niż tradycyjna. Jej spożywanie zmniejsza ryzyko zachorowania m.in. na raka

Produkty ekologiczne zawierają czterokrotnie mniej pestycydów niż żywność konwencjonalna, są bogatsze w składniki odżywcze. To dlatego regularne jedzenie...

16 stycznia 2019
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę