Targi_china_210519-750

Francja: Wzrost konsumpcji produktów organicznych o 15%

Rolnictwo ekologiczne rozwija się we Francji bardzo wyraźnie. W 2018 r. pięć tysięcy nowych gospodarstw uzyskało certyfikaty ekologiczne. Ogółem w całej Francji...

19 czerwca 2019

Znamy wyniki konkursu WWF na Rolnika Roku Regionu Morza Bałtyckiego

Zwycięzcami etapu krajowego konkursu Fundacji WWF Polska na Rolnika Roku regionu Morza Bałtyckiego są państwo Marta i Tadeusz Żerańscy z województwa...

18 czerwca 2019

Carrefour Polska gromadzi przedstawicieli środowiska żywności i rolnictwa oraz zachęca do działania na rzecz demokratyzacji BIO w Polsce

Blisko 400 przedstawicieli najważniejszych podmiotów skupionych wokół polskiego rynku żywności konwencjonalnej i ekologicznej wzięło udział w pierwszym...

17 czerwca 2019

Carrefour zorganizuje jeden z największych kongresów poświęconych rolnictwu i żywności ekologicznej w Polsce

W dniu 11 czerwca w Warszawie odbędzie się pierwszy Kongres Rolnictwa i Żywności Ekologicznej ECO FOOD 360, którego organizatorem jest Carrefour Polska. Celem ...

22 maja 2019

Nowa przewodnicząca grupy roboczej „Rolnictwo ekologiczne” kreśli ambitne plany

W minionym tygodniu Copa i Cogeca wybrały nowe prezydium grupy roboczej „Rolnictwo ekologiczne”. Lone Andersen, rolniczka zajmująca się rolnictwem ekologicznym ...

15 maja 2019

Planowane zmiany formularza wykazu producentów ekologicznych

26 kwietnia 2019 r. samorząd rolniczy przekazał uwagi do projektu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniającego rozporządzenie w sprawie wzoru...

30 kwietnia 2019

„Herbapol-Lublin” S.A. wprowadza na rynek produkty BIO

„Herbapol-Lublin” S.A., jeden z największych polskich producentów herbat oraz lider w segmencie syropów owocowych, wprowadza na rynek linię produktów eko...

8 kwietnia 2019

Rolnicy dowiedzą się jak zostać eko

W ramach projektu „Go Agri Bio”, realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny, przygotowany został portal www.jakzostacrolnikiemeko.pl, który stanowi kom...

27 marca 2019

I Kongres Polskiej Izby Żywności Ekologicznej

– Dziś w Polsce rolnictwo ekologiczne ma szansę rozwoju, jakiej nigdy w historii nie było. Czy ją wykorzystamy to zależy już od samych rolników ekologicznych...

25 marca 2019

IMAS Agri: Coraz lepsza wiedza Polaków na temat żywności ekologicznej

Z najnowszego raportu agencji badawczej IMAS International „Żywność ekologiczna w Polsce 2018” wynika, że zdecydowana większość Polaków ma wykształcone...

21 marca 2019
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę