Społeczny Instytut Ekologiczny rozpoczął swoją kolejną kampanie informacyjną. Tym razem pod hasłem: CZY WIESZ CO JESZ - MASZ PRAWO WYBORU. Pojęcie żywności genetycznie
Komitet Honorowy Konferencji Prof. dr hab. Tadeusz Szulc – JM Rektor Akademii Rolniczej we Wrocławiu Prof. dr hab. Leszek Pływaczyk – Prorektor ds. Studenckich i Nauczania AR
'KARTA 21' – Manifest dla polskiej wsi XXI wieku My niżej podpisani uważamy, że olbrzymie problemy innych krajów związane z przemysłowymi metodami produkcji żywności są
województwo dolnośląskie Lp. Adres Nr atestu 1. ANANDA MARGA, Głębock 37, 58-535 Mikołów, tel. (075) 761 07
Załącznik nr 18 do rozporządzenia z dnia 19 kwietnia 2000 r. WYSOKOŚĆ STAWEK DOTACJI NA DOFINANSOWANIE KOSZTÓW KONTROLI GOSPODARSTW NA ZGODNOŚĆ SPOSOBÓW PRODUKCJI Z KRYTERIAMI
Załącznik nr 17 do rozporządzenia z dnia 19 kwietnia 2000 r. WYSOKOŚĆ STAWEK DOTACJI DO 1 HA UPRAWY EKOLOGICZNEJ DLA GOSPODARSTW PODEJMUJĄCYCH PRODUKCJĘ I PRODUKUJĄCYCH METODAMI
Rolnictwo konwencjonalne Rolnictwo ekologiczne Energia kopalin. Sterowanie określonymi uprawami.
Rolnictwo ekologiczne (inaczej: biologiczne, organiczne lub biodynamiczne) oznacza system gospodarowania o zrównoważonej produkcji roślinnej i zwierzęcej w obrębie gospodarstwa. Oparty jest na
W większości krajów Europy Zachodniej rolnictwo ekologiczne zaczęło się intensywnie rozwijać pod koniec lat 80. i w latach 90. Wiązało się to z wprowadzeniem aktywnej praktyki rolnej oraz
Pierwszy krok - przygotowanie zgromadź wystarczającą ilość informacji oraz literatury, określ właściwości środowiska przyrodniczego Twojego gospodarstwa, weź udział