biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Kondycja produkcji drobiarskiej w Rosji

Embargo na rosyjski drób, jakie wprowadziły niektóre państwa nie będzie miało wpływu na kondycję produkcji drobiarskiej w tym kraju- przekonują władze. Minister rolnictwa przypomniał, że producenci z regionu, w którym wystąpiła epidemia nie zajmowali ...

11 sierpnia 2005

Kurczaki na oku

Podwyższony stan gotowości na polskich fermach drobiu. To za sprawą ptasiej grypy, która pojawiła się już w Rosji. Weterynarze co prawda uspokajają, że wirus na razie nam nie grozi, ale ostrożności nigdy za wiele. Specjaliści przygotowali wytyczne ...

10 sierpnia 2005

Dlaczego drób jest coraz droższy?

W lipcowym upale masowo padały kurczaki i nioski rodzicielki. Padło ich zapewne wyjątkowo dużo, bo ku zdumieniu fachowców ceny drobiu z każdym tygodniem idą w górę. Drób drożeje też dlatego, że wykupują go kraje, w których kurniki przetrzebiła ptasia ...

10 sierpnia 2005

Sytuacja na rynku drobiu stabilna

Na rynku drobiu ceny skupu żywca podobne jak przed rokiem, a pasze znacznie tańsze. Dlatego zdaniem przetwórców, drobiarze powodów do narzekań nie mają. Sytuacja jest stabilna, jeśli, ktoś decyduje się na zmiany ceny, to tylko małe zakłady i zaledwie ...

9 sierpnia 2005

Eksport drobiu do Rosji

55 zakładów przetwarzających żywność ma już prawo eksportu do Rosji. Do tej grupy dołączyło ostatnio 12 zakładów drobiarskich.

8 sierpnia 2005

Pierwsze półrocze było rekordowe

Pierwsze półrocze było rekordowe dla amerykańskich drobiarzy. Wyeksportowali blisko 60% więcej brojlerów niż w 2004. Najwięcej sprzedaje się świeżego mięsa. Zmniejszyło się za to zainteresowanie odbiorców mrożonymi elementami.

8 sierpnia 2005

Kuroniówka z bankomatu

Bezrobotni z Górnej, Widzewa i Śródmieścia, czyli zarejestrowani w łódzkim Powiatowym Urzędzie Pracy nr 1, mogą odbierać swój zasiłek tylko w bankomacie. Po wprowadzeniu takiego sposobu wypłacania pieniędzy mają jednak kłopoty z pobraniem kuroniówki.

8 sierpnia 2005

Dużo drobiu na rynku

Drób jeszcze nie tanieje i na rynku jest go dużo, ale trudno mówić o wielkich zakupach i rekordowych zarobkach. Miesiąc temu ćwiartki kurczaka można było wyeksportować za prawie 6 złotych za kilogram, teraz nie eksportuje się go prawie w ogóle.

5 sierpnia 2005

GIJHARS skontrolowała jakość mięsa drobiowego

Inspektoraty JHARS w Kielcach, Katowicach, Łodzi, Olsztynie, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu i Zielonej Górze przeprowadziły kontrolę jakości handlowej mięsa drobiowego pochodzącego z zakładów drobiarskich przeprowadzających ubój drobiu oraz zakładów ...

27 lipca 2005

Drób sprzedaje się "na bieżąco"

Zakłady drobiarskie sprzedają towar na bieżąco. Mrozić trzeba tylko tańsze mięsa, na które nie ma zapotrzebowania na krajowym rynku.

25 lipca 2005
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę