aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Brodawczakowatość

PRZYCZYNY Brodawczakowatość bydła jest schorzeniem skóry i błon śluzowych, nagminnie występującym przy niedoborach mikroelementów, wywołanym przez wirus z grupy

16 stycznia 2004

BIEGUNKI NOWO NARODZONYCH CIELĄT

PRZYCZYNY Główną przyczyną biegunek nowo narodzonych cieląt jest zmniejszona odporność, zakażone środowisko, nieprawidłowy sposób żywienia, niewłaściwy mikroklimat. Wśród drobnoustrojów

16 stycznia 2004

Produkcja mleka w UE

U zarania powstania wspólnot gospodarczych Europy Zachodniej - a było to ponad 40 lat temu - pojawiła się idea zapewnienia społeczeństwom wystarczającej ilości żywności. Dlatego zaczęto

14 stycznia 2004

Polskie mleczarnie na rynkach Unii

Na rynkach Unii są już znane polskie wyroby mleczarskie. Pierwsze zakłady dostały uprawnienia eksportowe do krajów "Piętnastki" 8. stycznia 1999 roku. Wtedy to po dwóch kolejnych wizytach

14 stycznia 2004

Mleko z kiełbasą

Eksperci Komisji Europejskiej zaczynają sprawdzać, czy polskie zakłady mleczarskie i przetwórstwa mięsnego spełniają normy weterynaryjne i sanitarne, jakie stawia Unia Europejska. Niestety, w

14 stycznia 2004

Za mało mleka w mleku

Świętokrzyscy konsumenci powinni mieć się na baczności! W ponad 150-ciu na 174 skontrolowane w regionie placówki handlowe, gastronomiczne, hurtownie i zakłady usługowe Inspekcja Handlowa

14 stycznia 2004

Zachodnie koncerny zdominują nasz rynek?

Kłopoty polskich firm spożywczych z wypełnieniem od 1 maja unijnych norm sanitarnych spowodują, że lwią część najbardziej intratnych segmentów przemysłu mleczarskiego i mięsnego opanują

13 stycznia 2004

Przemysł mleczarski i mięsny opanują zach. koncerny.

Dziennik Rzeczpospolita w artykule pt. Mleko się wylało pisze dziś, że kłopoty polskich firm spożywczych z wypełnieniem unijnych norm sanitarnych spowodują, że lwią część najbardziej

13 stycznia 2004

Dostawca dla Przemysłu Mleczarskiego nr 4/2003

W numerze: Małe jest piękne i... bardzo dobre Zastosowanie metody płytek spiralnych w analizie mikrobiologicznej produktów spożywczych II Edycja Rankingu Zakładów Mleczarskich

13 stycznia 2004

Ogólnopolski Informator Drobiarski 1(148) styczeń 2004

W numerze: Wpływ integracji z Unią Europejską na branżę drobiarską Co dalej z małymi przyfermowymi mieszalniami pasz? Koncepcja From Stable to Table - bezpieczeźstwo żywności,

13 stycznia 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę