Kwas solny to jeden z najważniejszych i najbardziej wszechstronnych kwasów stosowanych w przemyśle, laboratoriach oraz… na co dzień. Jego właściwości sprawiają,...
Rynek owoców obecnie przechodzi intensywne zmiany, a konsumenci są bardziej świadomiwyboru produktów żywnościowych. Coraz częściej poszukują owoców, które nie z...
Zielona herbata to napój, który idealnie wpisuje się w wiosenny rytm życia. Naturalnie ożywia umysł i ciało, dodaje energii, wzmacnia witalność – a właśnie tego...
Główny Inspektor Sanitarny ostrzega przed narastającą w Polsce ilością zachorowań na wirusowe zapalenie wątroby (WZW) typu "A". Choroba ta niszczy wątrobę, a po...
W ramach kampanii „Polskie produkty mleczne królują na stole” odbyła się debata, w której udział wzięli eksperci z branży mleczarskiej: dr Witold Klemarczyk z I...
Zima powoli ustępuje miejsca wiośnie, a to oznacza jedno – czas na przygotowanie ogrodu do nowego sezonu! Jeśli chcesz cieszyć się pięknym trawnikiem, bujnymi k...
III Nabór do programu Obniżone ceny energii i gazu dla sektora MSP oraz Dużego Przedsiębiorcy na lata 2025-2032 Szanowni Państwo, Karkonoska Izba Gospodarcza za...
Ageizm w pracy – czym jest? Jak mu zapobiegać? Firma ma do rozdania zaproszenia na konferencję branżową i znów, podobnie jak w zeszłym roku, został wybrany ktoś...
Mleko od lat jest uznawane za jeden z najcenniejszych elementów diety dzieci. Choć najczęściej kojarzy się z wapniem, jego wartość odżywcza wykracza daleko poza...
O racjonalnym podejściu do żywienia najmłodszych okiem dietetyczki Małgorzaty Jackowskiej Statystyki pokazują, że coraz więcej polskich dzieci ma nadwagę lub ch...