Lobo, Szampion, Jonagold, Ligol, Gala i Antonówka – to tylko niektóre z odmian jab?ek, które królowa?y w polskich domach w pa?dzierniku 2024 roku. Jak bowiem po...
USDA-FDA poszukuje informacji na temat oznaczania dat żywności, celem jest zapewnienie konsumentom w USA większej jasności, przejrzystości i oszczędności kosztó...
Od wieków szampan to synonim luksusu, celebracji wyjątkowych chwil i specjalnych przyjemności, które chcemy dzielić z wyselekcjonowanym gronem. Jednak poza jego...
Główny Inspektor Sanitarny dr n. med. Paweł Grzesiowski przekazał 18.11.2024 podczas konferencji w Warszawie informacje na temat bieżących zagrożeń dla zdrowi...
Rola mikrobiomu i diety w utrzymaniu zdrowych jelit Mikroorganizmy zamieszkują zarówno środowisko zewnętrzne, jak i wnętrze ludzkiego organizmu. Ich zespoły two...
Na różnych etapach życia nasze zapotrzebowanie na składniki odżywcze ulega zmianom, jednak wołowina – spożywana w odpowiednich ilościach – stanowi ważny element...
Agroturystyka w Polsce staje się coraz bardziej popularna wśród osób szukających spokoju, bliskości Natury i autentycznego doświadczenia. Wybór odpowiedniego ...
W dniu 7 października 2024 roku, amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków wydała pozwolenie na dopuszczenie do obrotu testu antygenowego Healgen Rapid Check COV...
Mazurska Manufaktura - producent regionalnego oraz kraftowego piwa - nawiązała współpracę z kolejną znaną marką handlową. Do Dużego Bena, czyli największej sie...
Cava to hiszpańskie wino musujące, wytwarzane metodą tradycyjną, znaną również jako metoda szampańska. Starzenie jest kluczowym etapem procesu produkcji tego wi...