OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Jakość owoców borówki w Twoich rękach.

Jak zbierać borówkę by dłużej cieszyć się jej świeżością i smakiem? 
Zasady, które warto stosować zbierając owoce własnej produkcji.

10 sierpnia 2017

"Puls Biznesu": Zrzutka na roślinny boczek

Wędliny dla wegan bez mięsa i bez soi - to wyzwanie, które podjęli twórcy Bezmięsnego Mięsnego - czytamy w czwartkowym "Pulsie Biznesu".

10 sierpnia 2017

Jedzmy więcej ryb, wspierajmy hodowców

Jedzmy więcej ryb! – zalecają eksperci FAO i WHO, a naukowcy z SGGW wspierają to zalecenie. Jedzmy dwa razy tyle co obecnie, bowiem z zaledwie 12 kg zjadanymi przez statystycznego Polaka, wleczemy się w ogonie Europy. Tymczasem trudno się dopatrzyć istnienia rządowego programu żywieniowego, mającego na celu poprawę sytuacji zdrowotnej obywateli także przez spożycie ryb, zwiększenie ich dostępności, wreszcie poprawy zaopatrzenia.

9 sierpnia 2017

"Nasz Dziennik": Unijna wieś wymiera

W Unii Europejskiej codziennie znika tysiąc gospodarstw rolnych. Ten proces poważnie zagraża bezpieczeństwu żywnościowemu Europy - czytamy w środowym "Naszym Dzienniku".

9 sierpnia 2017

Burze oraz upały na południu Europy

Po tygodniu rekordowo wysokich temperatur południe Europy zmaga się z ekstremalnymi zjawiskami pogodowymi. W Chorwacji strażacy walczą z pożarem na wybrzeżu, a w Słowenii burze spowodowały lokalne podtopienia. Tysiące turystów nie może wydostać się z Madery.

8 sierpnia 2017

Cała prawda o barszczu Sosnowskiego.

Czy rzeczywiście jest taki groźny?
Silne poparzenia, alergie, nowotwory, choroby narządów wewnętrznych, a nawet śmierć – o skutkach kontaktu z toksyczną rośliną mówi się dużo w ostatnich latach. Barszcz Sosnowskiego, który z łatwością zadomowił się w Polsce, każdego roku wywołując niepokój.

8 sierpnia 2017

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Kontrolowane warunki „atmosferyczne”, walka ze szkodnikami przy pomocy ich naturalnych wrogów, ochrona przed zanieczyszczeniami drogowymi - to tylko niektóre zalety uprawy w szklarni. Poznaj je wszystkie! Przekonaj się także, w czym tkwi sekret doskonałego smaku polskich truskawek.

7 sierpnia 2017

Zbiory rzepaku najbardziej zaawansowane są na południu Polski

W całym kraju rozpoczęto zbiór rzepaku ozimego. Najbardziej zaawansowane są zbiory na południu Polski. Nasiona rzepaku ozimego na ogół spełniają parametry jakościowe - poinformował resort rolnictwa.

4 sierpnia 2017

Umorzono śledztwo ws. pożaru Zakładach Mięsnych Olewnik Bis - nie wykryto sprawcy

Prokuratura Okręgowa w Płocku umorzyła śledztwo w sprawie pożaru w Zakładach Mięsnych Olewnik Bis w Świerczynku (Mazowieckie), do którego doszło na początku stycznia. Powodem jest niewykrycie sprawcy podpalenia, co jako przyczynę pożaru wskazali wcześniej biegli.

4 sierpnia 2017

"Puls Biznesu": Pszczółka Maja ma coraz większą rodzinę

Wbrew alarmującym doniesieniom sprzed kilku lat w Polsce przybywa pszczół. Także w miastach, Niektórzy zwietrzyli w tym biznes - pisze piątkowy "Puls Biznesu".

4 sierpnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę