To, że obecne czasy możemy nazwać zwariowanymi to jakby nic nie powiedzieć. Szaleństwo wszechobecnej informacji na każdy temat oraz łatwość dostępu do niej, sta...
Powodów, by sięgać po polskie produkty mleczne jest wiele – mówi Justyna Żulewska, profesor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, kierownik Katedry Mleczarstwa i ...
Monitoring parametrów, precyzyjne pomiary oraz dbałość o każdy detal produktu. Gwarancja sukcesu w branży biotechnologicznej wymaga kompleksowego podejścia do p...
Dojrzałe mięso nie stwarza żadnego dodatkowego ryzyka w porównaniu ze świeżym mięsem, jeśli dojrzewa w kontrolowanych warunkach, stwierdzili eksperci EFSA w opu...
SONDAŻ: Polacy mają dość kradzieży w sklepach. Ponad 44 proc. chce zaostrzenia kar dla złodziei Sondaż nie pozostawia złudzeń. Ponad 44 proc. Polaków domaga się...
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych sprawdziła jakość handlową mięsa i jego przetworów (parówek i innych kiełbas). Kontrolą objęto łącznie 1...
IT jest jednym z obszarów rynku pracy określanych jako „branża przyszłości”. Potwierdzają to także raporty i analizy rynkowe, które od dłuższego czasu wskazują ...
Türkiye (Turcja) to niepodważalnie jedno z najlepszych kulinarnych centrów na świecie. Warto tu przyjechać i spróbować nie tylko słynnych kebabów, ale także wyj...
Wśród najpopularniejszych gatunków grudnia Kantar wymienia jabłka, gruszki, śliwki, borówki i maliny, wśród warzyw cebule, pomidory, paprykę i ogórki. W porówna...