Polscy rolnicy mogą już skorzystać z “zielonych pożyczek” z oprocentowaniem 0 proc. na realizację zrównoważonych praktyk zarządzania gruntami. Program ten wspie...
Tegoroczny sezon zbiorów w firmie „Herbapol-Lublin” S.A. zbliża się do finiszu, jednak okres późnej jesieni jest jeszcze wypełniony intensywnymi działaniami, zw...
Czy można prowadzić wydajną produkcję zwierzęcą w sposób zrównoważony i z korzyścią dla lokalnej społeczności? Jeden z członków Polpig - Przedsiębiorstwo Rolne ...
21 października obchodzimy Światowy Dzień Owoców i Warzyw. Z tej okazji podziękowania i życzenia dla producentów składają dietetycy. Redakcje największych porta...
Figa, sery kozie, Homer i receptury podkarpackie. Pora wyjaśnić tę tajemnicę związaną z nazwą Gospodarstwa „Figa” Rodziny Maziejuków. Okazja jest znakomita, wła...
Ogólnopolska kampania „Kupuj świadomie PRODUKT EKOLOGICZNY” prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi we współpracy z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Ro...
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak...
Wydaje się, że rolnictwo ekologiczne w Polsce skazane jest na walkę o przetrwanie. Nigdy nie było oczkiem w głowie polskich polityków i urzędników, a ostatnie...
W Krakowie 20-22 maja w Międzynarodowym Centrum Targowo- Kongresowym EXPO Polska Izba Żywności Ekologicznej współorganizuje targi ekologiczne Bio Green...
Na sesji plenarnej zatwierdzono w minionym tygodniu sprawozdanie w sprawie planu działania na rzecz rolnictwa ekologicznego, które skupiło się na wielu za...