OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Kukurydza GMO wywołuje objawy zatrucia.

Greenpeace domaga się natychmiastowego wycofania z rynku produktów GMO zawierających wysoce niebezpieczną kukurydzę MON863.

15 marca 2007

Eko-energia.

11 dni na złożenie wniosku. Tyle czasu mają przedsiębiorcy zainteresowani zakupem oraz przetwórstwem roślin energetycznych na złożenie wniosku do terenowego oddziału Agencji Rynku Rolnego.

14 marca 2007

Dobrze napszczelone lubuskie

Lubuscy pszczelarze są najlepsi w Polsce pod wglądem wykorzystania unijnych funduszy

6 czerwca 2006

Wiadomość

Projekt „Zielony Rower – Greenway Karpaty Wschodnie” zmierza do utworzenia trans granicznej sieci szlaków rowerowych, wykreowania markowego produktu turystycznego regionu oraz zwiększenia społecznego zaangażowania w ochronę ...

22 marca 2006

Zdrowa żywność i budki dla przepiórek

Zdzisława Sibilska ma jedno z największych w Polsce gospodarstw ekologicznych. Na dwustu hektarach słabej ziemi w miejscowości Boruja-Wieś w Wielkopolsce sieje zboże na paszę i hoduje bydło rasy mięsnej. Od 1995 r. gospodarstwo ma atest producenta ...

28 lutego 2006

Ekoinwestycje opłacalne

Z tegorocznym wsparciem Ekofunduszu mogą liczyć się zarówno rolnicy indywidualni jak i gminy. Do rozdysponowania jest 250 milionów złotych. To dwukrotnie więcej niż przed rokiem.

20 stycznia 2006

Wiejskie Centrum Ekoturystyki w Sendeniu

Zbigniew Białecki , wójt gminy Łąck położonej w sercu Gostynińsko – Włocławskiego Parku Krajobrazowego robi wszystko by przyciągać turystów i stworzyć im warunki do bezpiecznego wypoczynki. Niewątpliwym bowiem atutem leżącej w północno – ...

8 grudnia 2005

Więcej ekologii

Liczba gospodarstw ekologicznych rośnie. W tym roku na rozpoczęcie produkcji żywności bez chemii zdecydowało się ponad trzy i pół tysiąca rolników. Ale daleko nam jeszcze do innych krajów unii europejskiej.

29 listopada 2005

Więcej ekologicznych gospodarstw

O tym, że Polska ma ogromne możliwości wytwarzania żywności ekologicznej wiadomo od dawna. Nasi rolnicy produkują tradycyjnymi metodami zużywając najmniej nawozów w całej Unii Europejskiej. Mimo to do tej pory ekologiczne certyfikaty otrzymało ...

30 sierpnia 2005

Więcej ekologii

O tym, że Polska ma ogromne możliwości wytwarzania żywności ekologicznej wiadomo od dawna. Nasi rolnicy produkują tradycyjnymi metodami zużywając najmniej nawozów w całej Unii Europejskiej. Mimo to do tej pory ekologiczne certyfikaty otrzymało ...

29 sierpnia 2005
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę