Greenpeace domaga się natychmiastowego wycofania z rynku produktów GMO zawierających wysoce niebezpieczną kukurydzę MON863.
11 dni na złożenie wniosku. Tyle czasu mają przedsiębiorcy zainteresowani zakupem oraz przetwórstwem roślin energetycznych na złożenie wniosku do terenowego oddziału Agencji Rynku Rolnego.
Lubuscy pszczelarze są najlepsi w Polsce pod wglądem wykorzystania unijnych funduszy
Projekt „Zielony Rower – Greenway Karpaty Wschodnie” zmierza do utworzenia trans granicznej sieci szlaków rowerowych, wykreowania markowego produktu turystycznego regionu oraz zwiększenia społecznego zaangażowania w ochronę ...
Zdzisława Sibilska ma jedno z największych w Polsce gospodarstw ekologicznych. Na dwustu hektarach słabej ziemi w miejscowości Boruja-Wieś w Wielkopolsce sieje zboże na paszę i hoduje bydło rasy mięsnej. Od 1995 r. gospodarstwo ma atest producenta ...
Z tegorocznym wsparciem Ekofunduszu mogą liczyć się zarówno rolnicy indywidualni jak i gminy. Do rozdysponowania jest 250 milionów złotych. To dwukrotnie więcej niż przed rokiem.
Zbigniew Białecki , wójt gminy Łąck położonej w sercu Gostynińsko – Włocławskiego Parku Krajobrazowego robi wszystko by przyciągać turystów i stworzyć im warunki do bezpiecznego wypoczynki. Niewątpliwym bowiem atutem leżącej w północno – ...
Liczba gospodarstw ekologicznych rośnie. W tym roku na rozpoczęcie produkcji żywności bez chemii zdecydowało się ponad trzy i pół tysiąca rolników. Ale daleko nam jeszcze do innych krajów unii europejskiej.
O tym, że Polska ma ogromne możliwości wytwarzania żywności ekologicznej wiadomo od dawna. Nasi rolnicy produkują tradycyjnymi metodami zużywając najmniej nawozów w całej Unii Europejskiej. Mimo to do tej pory ekologiczne certyfikaty otrzymało ...
O tym, że Polska ma ogromne możliwości wytwarzania żywności ekologicznej wiadomo od dawna. Nasi rolnicy produkują tradycyjnymi metodami zużywając najmniej nawozów w całej Unii Europejskiej. Mimo to do tej pory ekologiczne certyfikaty otrzymało ...